Datorita stresului de care avem parte in fiecare zi , stres care
ne afecteaza sanatatea distrugind rezistenta organismului ,
de aici distrugerea imunitatii , m-am hotarit sa va scriu citeva retete si ,
citeva sfaturi pentru doamnele carora le place sa gateasca ;
sau au timp pentru asa ceva .
Trebuie sa ajutam organismul sa faca
fata stresului , dar asta nu inseamna ca
trebuie sa se manince mai mult .
Maninci pina simti ca te-ai saturat ,
nu pina simti ca nu mai poti .
Cel mai corect spus este :
putin si des , ultima gustare sa fie
pe la ora 6 seara .
putin si des , ultima gustare sa fie
pe la ora 6 seara .
In cazul unei alimentatii insuficiente capacitatea de munca scade ,
iar unele boli devin mai frecvente , putind imbraca forme din cele mai grave .
iar unele boli devin mai frecvente , putind imbraca forme din cele mai grave .
Daca alimentatia este necorespunzatoare cantitativ si calitativ ,
efectele se vor face simtite si in rindul generatiei viitoare .
efectele se vor face simtite si in rindul generatiei viitoare .
Acestia se vor naste in general slabi si cu vitalitate redusa .
Deasemenea abuzul alimentar sistemetic poate determina
apariria altor boli : obezitate , iar prin excesul de dulciuri ,diabet .
De aici complicatiile care vor urma nemaiputind sa ai o viata normala .
Cum se gatesc :
Midii
Vinetele
Omleta
Melcii
Racii
apariria altor boli : obezitate , iar prin excesul de dulciuri ,diabet .
De aici complicatiile care vor urma nemaiputind sa ai o viata normala .
Cum se gatesc :
Midii
Vinetele
Omleta
Melcii
Racii
GUSTARI ROMANESTI
O GUSTARE CA LA ROMANI
incrediente : 1 si 1/2 kg de cartofi fierti , untura , o ceapa , sare ,
4 cirnaciori , 2-3 oua , 4-6 linguri de lapte , marar .
4 cirnaciori , 2-3 oua , 4-6 linguri de lapte , marar .
Cartofii taiati in felii se prajesc usor in unturafierbinte , se sareaza ,
adaugindu-se ceapa taiata mai mare .
Inainte de a se muia ceapa , se pun cirnaciorii taiati felii , ouale
batute si amestecate cu lapte , sare .
Se mai lasa putin pe foc cit se face omleta ,
dupa care se servesc fierbinti cu marar tocat presarat pe deasupra .
dupa care se servesc fierbinti cu marar tocat presarat pe deasupra .
TAITEI CU COSTITA
incrediente : 150 g costita , doua cepe , untura , 400 g taitei ,
sare , o lingurita de chimen pisat , 4-5 oua .
Costita se taie in cuburi mici si se rumeneste impruna
cu ceapa taiata pestisori .
Apoi se adauga taiteii fierti , amestecati cu chimenul pisat ,
ouale batute si sarea .
Se lasa la foc mic , dupa care se vor servi cu salata verde .
COTLET SURPRIZA
incrediente : 4 snitele sau cotlete , sare, boia de ardei , piper , untura ,
sos de friptura , doua linguri de brinza rasa ( sau cascaval ),
doua linguri de pesmet , ulei .
Cotletele se freaca cu sare , piper si boia de ardei si se prajesc
in untura incinsa .
Se aseaza apoi intr-o cratita , se toarna peste ele sosul de la friptura ,
brinza rasa si pesmetul , se mai pune putin ulei ,
dupa care se lasa la cuptor pina scade sosul .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .