VARZA DULCE CU CARNE
600g carne , 1 varza de 1 kg , 1 ceasca de bors , 1 lingura de bulion
sau 4 rosii mijlocii , 1 ardei gras , 3 linguri de untura , sare
Se alege carne grasa , se taie in bucati mai marunte si se prajeste
usor , fara sa se rumeneasca , cu o lingura de untura . Se taie varza
marunt ca fideaua , se pune sare , si se stoarce cu mina , sa iasa apa
din ea . Se pune in cratita cu carne , cind aceasta este pe jumatate
fiarta si se adauga o lingura buna de untura . Se toarna deasupra borsul
fiert separat si bine limpezit . Se lasa sa fiarba o ora . Se gusta de sare ,
se pune bulion de rosii , sau citeva rosii taiate felii si un ardei gras ,
dupa care se va pune cratita in cuptor , unde se va tine o jumatate
de ora . Dupa ce s-a asezat varza , nu se mai da cu lingura , se misca doar
cratita intr-o parte si in alta , ca sa nu se prinda de fund . Daca este
prea scazuta , se va mai pune putina apa .