500 gr organe , 2 oua , 1 felie de paine , 1 lingura smintina , 1 lingura verdeata
tocata , 2 fire de ceapa verde , sare , piper , 1 lingura de untura
Se trec prin masina de tocat organele de miel - inima , ficatul , plaminii .
Se adauga ouale , putin miez de paine muiat in lapte , sare , un praf de piper ,
smintina si verdeata multa - marar , patrunjel , ceapa verde si usturoi verde .
Se spala prapurul bine , in mai multe ape . Se unge putin cu untura o tigaie
cu marginile joase . Se intide prapurul in tigaie , astfel incit sa ramina mult
si pe margini si sa poata fi intors deasupra peste umplutura . Se pune umplutura
peste prapur in tigaie , se aseaza cu o lingura ca sa fie stratul de aceeasi grosime
si se intorc marginile prapurului deasupra . Se coace la cuptor .
Drob de miel in aluat
Pentru tocatura aceleasi cantitati de mai sus ; pentru aluat : 1 ou , 150 g faina ,
1 lingura de unt sau de untura , sare .
Drobul poate fi invelit si in aluat , in loc de prapur . Se pregateste tocatura
ca mai sus . Apoi se face un aluat fraged din ou , faina si unt . Se intinde o
foaie ca de taitei . Se aseaza in tigaia unsa cu unt sau untura .
Se pune umplutura intr-un strat de grosime egala . Se intorc marginile
potrivind sa nu vina prea mult aluat unul peste altul . Se unge cu ou si
se pune la cuptor .
STUFAT de MIEL
750 g carne , ceapa verde , usturoi verde , 2 linguri de untura ,
1 lingurita de faina , 1 pahar de bors sau 2 linguri de otet , 1 lingura de bulion ,
sare .
Se taie carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc cu o
lingura de grasime . Ceapa verde si usturoiul se taie , dar nu prea
marunt ,apoi se prajesc usor in putina untura ,
fara sa se ingalbeneasca . Se pun in cratita cu carne , se adauga un praf de
faina , un pahar de bors fiert indoit cu apa , sare si bulion de rosii .
Dupa ce a inceput sa fiarba , se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit ,
pina scade cit trebuie .
MIEL CU SPANAC
750 g carne , 2 kg spanac , 1 lingurita de faina , 2 linguri de untura ,
1 ceapa , 1 lingura de bulion , sare .
Se prajesc in untura bucatile de carne , cu o ceapa taiata marunt .
Se adauga un praf de faina . Spanacul dupa ce se spala bine in mai multe ape
se opareste si se scurge . Se pune in cratita cu carne , se adauga bulionul ,
putina apa si sare . Se acopera si se da la cuptor o jumatate de ora .
Daca mai este nevoie se mai adauga putina apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .