RIZOTO CU SOS DE ROSII
1 1/2 ceasca de orez , 2 linguri de unt , 3 cesti zeama de carne ,
2 linguri de brinza rasa , unt proaspat ( cit o nuca ) , sare .
Pentru sos : 2 linguri de bulion sau 500 g rosii , 1 lingura de unt ,
1 lingura de faina , 1 lingurita de zahar , sare , piper .
Se spala orezul si se scurge . Se infierbinta intr-o cratita untul ,
se pune orezul si se amesteca pina incepe sa se ingalbeneasca .
Se toarna zeama de carne si se da la cuptor , la foc potrivit .
Se lasa cam 25 de minute , fara sa fie amestecat , pina fierbe orezul .
Se unge o forma bine cu unt , se pune rezul in care s-a pus bucatica de unt si
pitina brinza rasa , se da citeva minute la cuptor , iar apoi se rastoarna pe
pe farfurie . Se presara deasupra brinza rasa , iar in jur se pune cu lingura
un sos gros de rosii . Se srveste foarte fierbinte .