Dupa parerea mea, nici un prinz nu este perfect fara felul intai : ciorba .
Mai ales in timpul rece este foarte bine venita o farfurie cu ciorba facuta cu
tot ce-i trebuie .
CIORBA TARANEASCA
3 litri de apa , 1 litru bors , 1 kg carne de vita , 1 ceapa , 1 morcov , 1 patrunjel ,
1/2 telina , 1 mina de fasole grasa , 1/4 varza mica , 2 cartofi ,2 rosii , verdeata
( marar , patrunjel , leustean ) , sare .
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa .
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa .
Cind incepe sa fiarba se pune sare , se adauga tot zarzavatul , taiat marunt ,
fasolea taiata bucati si , mai la urma varza , cartofii si rosiile sau o lingura de bulion de rosii . Se lasa la fiert cit trebuie , fara sa se sfarime zarzavatul .
Se adauga frunzew de leustean sau de tarhon , de patrunjel sau de marar .
Se gusta de sare , se potriveste de acru , mai adaugind la nevoie sare de
lamaie dizolvata separat in apa . Se lasa sa mai dea citeva clocote .