CURCAN FRIPT
Se sareaza curcanul si se lasa sa stea 1 ora .
Se aseaza intr-o tava potrivita ca marime , cu 2-3 linguri de apa si o
lingura de untura si se pune la cuptor . Se unge mereu cu sosul din
tava . La inceput se lasa focul mai mic , ca sa se fragezeasca incet ,
apoi se da focul mai tare , iar curcanul se unge cu putin ulei amestecat
cu putin rom , sau numai cu untura - nu insa cea din tava - pentru ca
sa se rumeneasca . Cu jumatate de ora sa fie gata nu se mai unge .
In general se tine la cuptor in jur de 2 1/2 ore .
CURCAN UMPLUT LA CUPTOR
Pentru un curcan de 4 kg se face urmatoarea umplutura :
250 g paine alba , ficatul de curcan , 100 g unt proaspat , 2 oua ,
sare , piper, marar tocat , 100 g ciuperci .
Se face o umplutura din paine , muiata in lapte si stoarsa , pe care
o amestecam cu putin ficat de vitel . Se freaca untul proaspat spuma
se amesteca cu tocatura , se pun ouale , sare , piper . Se freaca totul bine ,
pina devine ca o pasta . Se adauga ciupercile inabusite in unt si
taiate bucati .
Se pune mararul . Cu tot acest amestec se umple curcanul ,
se coase si se frige la fel ca mai sus .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .