COTLETE DE PORC LA CUPTOR
2 kg cotlete de porc , 1 lingurita de chimen , sare
Se lasa bucata de cotlete intreaga . Se taie bucatile de oase de la
sira spinarii , cit si capetele coastelor , daca sint prea lungi .
Se sareaza carnea , se presara cu chimen si se pune intr-o tava la cuptor .
Setine la foc potrivit aproape 2 ore si se unge mereu cu zeama din tava .
Se taie felii si se serveste cu varza calita .
Sosul din tava se curata de grasime
Sosul din tava se curata de grasime
si se toarna peste friptura .
Cotlete de porc cu sos picant
6 cotlete , 1 lingurita de untura , 1 ceapa , 1/2 lingura de faina
1 ceasca de vin alb , 2 cesti zeama de carne , 1 lingurita de mustar ,
2 castraveti murati in otet , sare , piper
Se sareaza si se lasa asa pina se pregateste sosul .
Se taie o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de untura .
Cind s-a muiat se adauga faina si se amesteca .
Nu se lasa sa se ingalbeneasca .
Se stinge cu o ceasca de vin alb si cu doua cesti de zeama de carne .
Se fierbe 1/2 ora la foc mic .
Din cind in cind se ia pielita de grasime ce se formeaza la suprafata .
Se amesteca sosul cu o lingurita de mustar . si castraveti in otet , taiati
felii subtiri . Se potriveste de sare si piper . Se pune intr-o tigaie o lingura
de untura si se frig cotletele bine pe o parte si pe alta .
Se aseaza fierbinti pe ferfurie , iar peste ele se toarna sosul .
Se servesc imediat .
Cotlete de porc la gratar
6 cotlete , 1 lingurita de untura sau 1 felie de slanina , sare
Se taie cotletele de grosimea degetului .
Cind sint prea grase se curata de grasime , se frig pe gratarul incins
si uns cu putina slanina cruda . Se sareaza cind sint aproape gata .
Se servesc cu legume .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .