cauti aici

Custom Search

3/25/2012

BAVAROIS - UN FEL DE INGHETATA

 BAVAROIS DE VANILIE 



  Se pun intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte , 6 oua intregi 
200gr de zahar , un baton de vanilie , 6 foi de gelatina .
 Se bat putin cu furculita ,apoi se amesteca mereu cu lingura , 
pina incepe sa fiarba compozitia .
 Se tine pe foc potrivit , avind grija sa nu se taie .
 Se amesteca intr-una , iar cind crema incepe sa se tina de lingura , se da 
la o parte , se pune intr-un castron si se mai amesteca putin ca sa nu prinda 
crusta .Cind se mai raceste putin se amesteca usor cu 350 gr frisca batuta
fara zahar . Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tabla cu
gaura la mijloc , unsa cu ulei de migdale sau udata cu putina apa 
si se pune la congelator timp de 2 ore . Apoi se rastoarna si , se umple 
golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat . In compozitie se pot pune 
fructe zaharisite , taiate marunt , stropite cu rom si tinute asa cam 
o jumatate de ora .