cauti aici

Custom Search

3/25/2012

BAVAROIS - UN FEL DE INGHETATA

 BAVAROIS DE VANILIE 



  Se pun intr-o cratita bine smaltuita 1/2 litru de lapte , 6 oua intregi 
200gr de zahar , un baton de vanilie , 6 foi de gelatina .
 Se bat putin cu furculita ,apoi se amesteca mereu cu lingura , 
pina incepe sa fiarba compozitia .
 Se tine pe foc potrivit , avind grija sa nu se taie .
 Se amesteca intr-una , iar cind crema incepe sa se tina de lingura , se da 
la o parte , se pune intr-un castron si se mai amesteca putin ca sa nu prinda 
crusta .Cind se mai raceste putin se amesteca usor cu 350 gr frisca batuta
fara zahar . Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tabla cu
gaura la mijloc , unsa cu ulei de migdale sau udata cu putina apa 
si se pune la congelator timp de 2 ore . Apoi se rastoarna si , se umple 
golul din mijloc cu frisca batuta cu zahar vanilat . In compozitie se pot pune 
fructe zaharisite , taiate marunt , stropite cu rom si tinute asa cam 
o jumatate de ora .



                              

                                                 BAVAROIS  



  BAVAROIS DE ALUNE 

Se face ca mai sus , adaugind la cantitatile date 150 gr de alune prajite ,
curatate de pielita , si sfarimate . Forma se unge ca mai sus cu ulei de migdale 
sau se uda bine cu apa . Inainte de a fi rasturnata forma se va pune o clipa
in apa calda .




  BAVAROIS DE ZAHAR ARS 

 Se arde intr-o cratita mica 150 gr de zahar , si se va stinge cu 
o lingura sau doua de apa . Se pune intr-o cratita o jumatate litru de lapte ,
6 oua intregi , 100 gr zahar , o jumatate baton de vanilie , o lingurita de 
faina , zahar ars si 6 foi de gelatina . Apoi se va proceda ca si la Bavarois
de vanilie .




  BAVAROIS DE CAFEA  

 Se face ca si cea de vanilie , adaugind in lapte 2 linguri de esenta de cafea .




  BAVAROIS DE CIOCOLATA  

 Se moaie linga focul de la aragaz , 4 batoane de ciocolata cu 2 linguri de apa .
 se amesteca incet laptele si se procedeaza ca pentru " bavarois cu vanilie ".
 Se pot adauga in compozitie , o data cu frisca si bucatele de ciocolata 
sfarimata . Dupa ce se rastoarna forma se presara pe deasupra ciocolata
granulata si se pune in jur frisca batuta cu zahar .


  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .