cauti aici

Custom Search

7/03/2012

SERBETUL - cum se face

        


                      SERBET DE CAPSUNI   

                  1 pahar cu zeama de capsuni , 1kg zahar

   Se storc intr-un tifon des capsuni coapte si parfumate .
  Se lasa sa se limpezeasca si se pune intr-o cratita zaharul cu un pahar de
zeama de capsuni . Se pune cratita mai intai la foc moale , pina se topeste 
zaharul , apoi se da focul mai tare . Se ia spuma de cite ori se ridica .
  Se incearca daca este legat , dind drumul la citeva picaturi intr-o
ceasca cu apa rece . Daca picaturile nu se dizolva , serbetul este gata .
  Se acopera cratita cu o cirpa uda si se lasa numai putin sa se racoreasca ,
luindu-se la frecatfiind inca fierbinte . Se amesteca cu o vergea de lemn 
numai intr-o singura parte , pina isi va schimba culoarea .
  Cind incepe sa-si schimbe culoarea , se va adauga amestecind mereu ,
o lingurita de zeama de lamaie .