500 gr organe , 2 oua , 1 felie de paine , 1 lingura smintina , 1 lingura verdeata
tocata , 2 fire de ceapa verde , sare , piper , 1 lingura de untura
Se trec prin masina de tocat organele de miel - inima , ficatul , plaminii .
Se adauga ouale , putin miez de paine muiat in lapte , sare , un praf de piper ,
smintina si verdeata multa - marar , patrunjel , ceapa verde si usturoi verde .
Se spala prapurul bine , in mai multe ape . Se unge putin cu untura o tigaie
cu marginile joase . Se intide prapurul in tigaie , astfel incit sa ramina mult
si pe margini si sa poata fi intors deasupra peste umplutura . Se pune umplutura
peste prapur in tigaie , se aseaza cu o lingura ca sa fie stratul de aceeasi grosime
si se intorc marginile prapurului deasupra . Se coace la cuptor .
Drob de miel in aluat
Pentru tocatura aceleasi cantitati de mai sus ; pentru aluat : 1 ou , 150 g faina ,
1 lingura de unt sau de untura , sare .
Drobul poate fi invelit si in aluat , in loc de prapur . Se pregateste tocatura
ca mai sus . Apoi se face un aluat fraged din ou , faina si unt . Se intinde o
foaie ca de taitei . Se aseaza in tigaia unsa cu unt sau untura .
Se pune umplutura intr-un strat de grosime egala . Se intorc marginile
potrivind sa nu vina prea mult aluat unul peste altul . Se unge cu ou si
se pune la cuptor .