cauti aici

Custom Search

4/23/2012

DIFERITE TORTURI


 TORT DE NUCI 




  Se taie forma de tort in doua , se stropesc amindoua jumatatile cu un sirop
cu rom sau lichior si se pune la mijloc crema de nuci , apoi se glaseaza .

  Crema - 8 oua , 200 g zahar , 200 g nuci , 2 linguri de pesmet , coaja de lamaie 
un virf de lingurita de scortisoara pisata .

  Se freaca ouale intregi cu zahar , pina se fac ca o crema . Se adauga cite putin 
nucile tocate marunt , putina coaja de lamaie , 2 linguri de pesmet si un 
virf de lingurita de scortisoara pisata . Se unge o forma bine cu unt , se
toarna compozitia si se coace o ora la cuptor , la foc potrivit .


                     TORT       



 TORT DE ALUNE 

   300 g alune , 8 oua , 300 g zahar vanilat , 2 linguri de pesmet .

   Se prajesc alunele , fara sa se innegreasca si se curata de coaja .
  Se macina , apoi se vor freca intr-un castron galbenusurile cu zaharul vanilat
bine , pina se face ca o crema . Se adauga alunele , pesmetul si la sfirsit 
albusurile facute spuma . Se unge o forma de tort cu unt , se toarna 
compozitia si se coace o ora la cuptor , la foc potrivit .
  Dupa ce s-a racorit , se taie in doua , se stropesc jumatatile
 cu sirop amestecat cu rom , sau cu lichior , se umple cu crema de alune
 si se glaseaza dupa placere .

  TORT DE MIGDALE 

300 g migdale , 8 oua , 250 g zahar , 2 linguri de pesmet , coaja rasa de lamaie .

  Se oparesc migdalele si se lasa 2 minute in apa clocotita . Se curata de coaja 
cit sint fierbinti , se pun intr-o tigaie sa se usuce , iar apoi se dau prin 
masina de macinat nuci . Se freaca galbenusurile cu zaharul , 
pina se fac ca o crema . Se adauga migdalele pisate , 2 linguri de pesmet fin
coaja rasa de lamaie si spuma de albus . Se coace intr-o forma bine unsa 
cu unt , o ora la foc potrivit . Cind este gata se umple si se glaseaza dupa gust .

CREMA - 150 g unt proaspat , 8 oua , 150 g zahar pisat , 150 g migdale , 
              2 linguri de rom , coaja si zeama de lamaie .
  
  Se freaca untul spuma si se adauga pe rind galbenusurile si zaharul pisat .
Se freaca bine pina se face ca o crema . Se adauga migdalele macinate cu
coaja de lamaie , romul , zeama de la o lamaie , pesmetul si albusurile spuma .
 Se coace la foc potrivit .



  TORT DE CASTANE  

     50 castane , 250 g zahar , 5 oua , 150 g unt proaspat , vanilie .

  Dupa ce se curata castanele de coaja , se trec prin masina de tocat nuci , apoi
se amesteca cu zaharul pisat , vanilie si galbenusurile puse pe rind .
 Se freaca bine , pina devine ca o crema . Se amesteca cu untul frecat spuma si la urma cu albusurile spuma . Se unge o forma cu unt , se toarna compozitia si se coace la foc potrivit , trei sferturi de ora . Blatul de tort cind este gata ,
trebuie safie putin moale la mijloc . Daca se tine prea mult la foc devine aspru .
Dupa ce se raceste se glaseaza cu ciocolata sau cafea , iar deasupra se 
pune frisca batuta .

  TORT DE BISCUITI CU ZAHAR ARS  

  500 g biscuiti , 1l lapte , 8 linguri de zahjar , 2 linguri de faina ,
  1 lingura de rom , vanilie , 100 g nuci

   Se ard intr-o cratita patru linguri de zahar , care se vor stinge cu putina 
apa fierbinte . Se lasa pina se dizolva tot zaharul . Separat se moaie faina cu o ceasca de lapte rece , amestecind bine , pina se desfac toate cocoloasele .
Se mai toarna lapte rece , completind pina la 1 l . 
Se amesteca cu siropul de zahar ars , adaugind  4 linguri de zahar, 
o lingurita de rom si putina vanilie . Se tine pe foc pina incepe
 crema sa se ingroase . Se da deoparte si se adauga biscuitii sfarimati in
bucatele mici . Se amesteca usor cu o lingura si se dau la rece , pina se patrund bine de crema . A doua zi se aseaza compozitia pe o farfurie 
rotunda sau dreptunghiulara , iar deasupra se presara nuci tocate ,
prajite putin , sau se imbraca tortul cu frisca batuta .


    TORT DE PORTOCALE   

250 g zahar , 1 portocala , 150 g unt , 8 galbenusuri , 4 albusuri , 
zeama de la o lamaie , 100 g faina .
Crema - o felie de cozonac , 3 linguri de sirop , 1 lingura lichior de portocale 
sau rom , 1 lingura dulceata de portocale .

   Se freaca zaharul de coaja unei portocale , apoi se freaca untul cu zaharul 
se adauga galbenusurile puse pe rind , zeama strecurata de la o lamaie si
faina . La urma se pun albusurile batute spuma . Se coace intr-o forma unsa
cu unt si presarata cu faina , o ora la cuptor .
    Dupa ce s-a racit se taie blatul in doua umplindu-se la mijloc cu urmatoarea 
umplutura : se moaie o felie de cozonac uscat sau citeva piscoturi , cu 3
linguri de sirop si cu o lingura de lichior sau rom . Se freaca bine pina se face
ca o crema . Se adauga o lingura de dulceata de portocale , taiate marunt .
Se amesteca totul , mai adaugind sirop daca este cazul . 
 Se glaseaza cu glazura de zahar .















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .