PIFTIE DE PORC SI VITEL
1kg de picioare si urechi de porc amestecate cu picioare de vitel , 3 l de apa ,
1 capatina de usturoi , sare .
Se pun la fiert 2 picioare de porc si 2 de vitel . Se lasa sa fiarba
descoperite la foc mic luindu-se spuma
care se formeaza la suprafata . Se sareaza .
Piftia va fi gata atunci cind carnea se desface usor de pe os .
Se scot oasele inainte sa se raceasca si se aseaza cornea in farfurii .
Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de legata ,
punind citeva picaturi pe o farfurioara .
Daca acestea se intaresc bine la rece , se da la o parte oala cu zeama si
se lasa sa se limpezeasca . Altfel se va mai lasa pe foc citeva clocote .
Dupa gust , se pune putin usturoi pisat in zeama , apoi se va strecura
zeama , turnindu-se peste carnea din farfurii .
Se va lasa sa se intareasca .
Inainte sa se serveasca se poate rasturna piftia formata .
Se poate orna cu o frunza de patrunjel , dar mai frumos si mai gustos
ar fi sa se puna deasupra gogosar murat in otet taiat ca fideaua
si citeva felii de maslina neagra .
PIFTIE DE PASARE ( CURCAN , GISCA , GAINA , PUI )
Se pune apa sa fiarba , cind da in clocot , se pun labele si capul , apoi
celelalte bucati , pe rind , nu o data , ca sa nu iasa zeama tulbure .
Se ia spuma , se adauga putina sare , lasind sa fiarba la foc mic pina
sint gata , fara sa se sfarime carnea . Se scot labele si capul ,
iar bucatile de pasare se aseaza in farfurii . mai departe se va
proceda ca la piftia de porc .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .