...SI...
CIOCOLATA
De multe ori , cind am pofta de ceva dulce , prefer sa-mi fac in casa ,
cu incrediente naturale .
Orice desert facut de tine personal , nu se compara cu ce se
gaseste pe piata .
gaseste pe piata .
Este adevarat ca in ziua de asta-zi mai mult ca niciodata nu mai
ai timp nici sa respiri , dar sa te apuci sa gatesti
ai timp nici sa respiri , dar sa te apuci sa gatesti
tot felul de specialitati .
Totusi , merita de incercat . Nu sint greu de preparat ,
nu dureaza mult sa le faci .
nu dureaza mult sa le faci .
Merita efortul din mai multe puncte de vedere :
maninci natural , este foarte gustos , iar la copii si la
barbati , place enorm ... De aici rezultind un singur lucru :
veti deveni o zeita pentru ei .
veti deveni o zeita pentru ei .
CREME PENTRU PRAJITURI
CREMA DE UNT
- oua - 4 bucati , zahar - 350 gr , unt - 400 gr , margarina - 150 gr ,
zahar vanilat - 1 plic
Se pune zaharul la fiert , intr-un vas cu 150 ml apa , pina se leaga ,
adica sa devina ca un sirop gros . Se bat albusurile spuma .
Dupa aceea se va adauga jumatate din siropul de zahar
( care il lasam putin sase mai raceasca , adica sa fie cald ) , care se va pune
picatura cu picatura , batindu-se in continuu spuma de albus ,
pina se va raci .
Galbenusurile se amesteca , apoi se va adauga restul de sirop ,
pus tot picatura cu picatura . Acum trecem la unt , care se va
freca cu margarina ,pina se va obtine o crema spumoasa ,
freca cu margarina ,pina se va obtine o crema spumoasa ,
pe care o vom amesteca cu galbenusurile .
La sfirsit vom adauga spuma de albus , amestecind pina se va omogeniza
compozitia . Aceasta crema este folosita ca materie prima de baza la
producerea unui mare numar de alte creme : alune , nuci , migdale ,
arahide , cafea , cacao , etc.
- CREMA DE CACAO :
- zahar pudra - 200 gr , nuci - 200 gr , unt - 200 gr , oua - 6 bucati ,
- cacao - 20 gr , coniac - 25 ml .
- Zaharul se freaca cu ouale intr-un vas , care apoi se pune
- intr-un bain-marie cu apa .
- Se adauga nucile macinate , se amesteca usor ,
- apoi se ia vasul de pe foc .
- Dupa ce crema s-a racit complet , se pun untul , cacaoa si coniacul .
- Se omogenizeaza bine compozitia .
- CREMA DE CAFEA -a :
- zahar - 250 gr , faina - 150 gr , lapte - 100 ml , cafea turceasca 100 ml ,
- unt 200 gr , lamaie 75 gr Zaharul se amesteca cu faina , se adauga incet
- laptele si cafeaua turceasca concentrata . Se amesteca bine , apoi se pune
- cratita pe foc , pina ce crema se ingroasa . Se ia de pe foc si se lasa
- sa se raceasca .
- Dupa ce s-a racit se adauga untul , zeama de la lamaie si coaja rasa , apoi
- se lasa sa se omogenizeze compozitia .
- CREMA DE CAFEA -b :
fondant - 300 gr , unt - 300 gr , cafea neagra - 100 ml ,
coniac - 25 ml , galbenusuri - 2 bucati .
Se freaca untul pina devine spumos ,apoi
se amesteca cu fondantul incalzit putin .
Cafeaua se amesteca cu coniacul si galbenusurile ,
dupa care se toarna peste unt si fondant putin cite putin ,
amestecindu-se pina se omogenizeaza compozitia .
- CREMA DE CASTANE :
zahar - 225 gr , unt - 250 gr , oua - 2 buc. , lapte - 50 ml ,
piure de castane - 250 gr , zahar vanilat ..
Se amesteca ouale cu laptele si 100 gr zahar ,
se pune vasul la foc , ametecind mereu .
Cind incepe sa fiarba , se ia de pe foc , continuind amestecatul ,
pina se raceste compozitia .
Piureul de castane se amesteca cu restul de zahar si unt ,
pina se va obtine o crema spumoasa , care la rindul ei se va amesteca
cu compozitia fiarta si zaharul vanilat .
CREMA DE FRAGI ( CAPSUNE )
Se trec prin sita 1/2 kg de fragi si se amesteca cu 1/4 kg de zahar ,
in care se mai pun si 7 foi de gelatina
dizolvata cu apa fierbinte si trecuta printr-un tifon .
Se bate spuma 1/2 kg de frisca si se amesteca cu compozitia de mai sus .
Se uda o forma cu apa , se toarna crema si se lasa citeva ore la gheata .
Dupa ce se intareste , crema se va scoate din forma si se va
orna cu fragi stropiti cu rom si dati prin zahar pudra .
Se poate servi si pusa deasupra pe un blat de tort .
La fel se prepara si crema de zmeura .
CREMA DE BANANE
Se rad 4 banane pe o razatoare cu gauri mari , se stropesc
cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar .
Se bate 1/2 kg de frisca , la care se adauga 7 foi de gelatina
dizolvata in apa fierbinte si trecuta printr-un tifon
impreuna cu bananele .
Se amesteca totul usor , se toarna intr-o forma unsa
cu ulei de migdale si se pune la frigider pina se intareste .
Dupa ce se scoate din forma se serveste cu felii de banana
puse pe deasupra .
CREMA DE CAISE
Se spala 1/2 kg de caise coapte . Se scurg bine de apa si se scot simburii
se trec prin sita . Se sparg 6 simburi , se oparesc ca sa se ia pielita
si se piseaza in piuluta , se pune o lingura de lapte .
Se iau 3 foi de gelatina se vor muia cu o lingura de lapte ,
dupa care se va amesteca cu caisele
facute ca un piureu si cu simburii pisati si 1/4 de zahar pudra ,
la urma adaugindu-se si 400 gr de frisca bine batuta .
Se uda o forma cu apa , se toarna compozitia si ,
se pune 2 ore la congelator .
Cu putin inainte de a fi servita , se rastoarna , dupa ce s-a introdus
o clipa forma in apa calda .
Se trec prin sita 1/2 kg de fragi si se amesteca cu 1/4 kg de zahar ,
in care se mai pun si 7 foi de gelatina
dizolvata cu apa fierbinte si trecuta printr-un tifon .
Se bate spuma 1/2 kg de frisca si se amesteca cu compozitia de mai sus .
Se uda o forma cu apa , se toarna crema si se lasa citeva ore la gheata .
Dupa ce se intareste , crema se va scoate din forma si se va
orna cu fragi stropiti cu rom si dati prin zahar pudra .
Se poate servi si pusa deasupra pe un blat de tort .
La fel se prepara si crema de zmeura .
CREMA DE BANANE
Se rad 4 banane pe o razatoare cu gauri mari , se stropesc
cu 2 linguri de rom si se amesteca cu 4 linguri de zahar .
Se bate 1/2 kg de frisca , la care se adauga 7 foi de gelatina
dizolvata in apa fierbinte si trecuta printr-un tifon
impreuna cu bananele .
Se amesteca totul usor , se toarna intr-o forma unsa
cu ulei de migdale si se pune la frigider pina se intareste .
Dupa ce se scoate din forma se serveste cu felii de banana
puse pe deasupra .
CREMA DE CAISE
Se spala 1/2 kg de caise coapte . Se scurg bine de apa si se scot simburii
se trec prin sita . Se sparg 6 simburi , se oparesc ca sa se ia pielita
si se piseaza in piuluta , se pune o lingura de lapte .
Se iau 3 foi de gelatina se vor muia cu o lingura de lapte ,
dupa care se va amesteca cu caisele
facute ca un piureu si cu simburii pisati si 1/4 de zahar pudra ,
la urma adaugindu-se si 400 gr de frisca bine batuta .
Se uda o forma cu apa , se toarna compozitia si ,
se pune 2 ore la congelator .
Cu putin inainte de a fi servita , se rastoarna , dupa ce s-a introdus
o clipa forma in apa calda .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .