Vinete umplute
Se iau citeva vinete mai mici , se taie codita si se pun la fiert
5-6 minute , dupa care se storc bine intr-o cirpa curata .
Se taie vinetele in doua , se scobesc la mijloc si se umplu cu
tocatura de carne prajita cu putina ceapa , sare , piper si
verdeata . Se face un sos in care se pune foarte putina
faina , ceapa taiata marunt , rosii si miezul vinetelor tocat .
Apoi asezam vinetele in acest sos si le lasam sa fiarba
acoperite . Deasupra se va presara verdeata tocata .
Vinete impanate
Cele mai indicate sint vinetele mici si lunguiete care dupa ce se despica in patru ,
se vor pune la fiert pina cind se vor muia .
Apoi se scot si se vor lasa sa se scurga apa din ele .
Se pun la prajit in ulei 3-4 cepe taiate marunt si 5-6 rosii din care
se face un sos cu putina faina , sare si piper . In alta tigaie se va praji in putin ulei un amestec de zarzavaturi compus din :
morcovi , patrunjel , telina , marar . ardei gras , toate taiate subtiri , cu
care vom umple vinetele despicate . Ce ramine se va pune in sos . Vinetele astfel
impanate se aseaza in sos , la care se mai adauga putina apa si 2 linguri de ulei ,
lasindu-se sa fiarba inabusit o jumatate de ora .
Se va servi rece .
Vinete orientale
Se iau vinete mici pe care le punem sa fiarba in 2-3 clocote . Dupa aceea le racim in apa rece . Le scurgem bine , le taiem in doua si le scobim de miez . Amestecam o parte din
miez cu sare , piper , patrunjel si cascaval ras . Cu aceasta compozitie se vor umple
vinetele bine stoarse , impreunam cele doua jumatati si le tavalim intr-un aluat de clatite
mai gros . Se prajesc in ulei bine incins . Se serversc calde .
Chiftelute de vinete
Se vor folosi vinete mai mari , fara saminta , care se curata si se taie subtiri ca fideaua .
Se pune sare deasupra si se vor lasa citeva minute ,
dupa care le vom stoarce bine de tot.
Vom adauga putin usturoi , piper , verdeata si un ou . Albusul se bate spuma si se va
amesteca cu restul compozitiei , in care se vor pune si 3 linguri de faina .
Se vor praji in ulei bine incins .
care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .