MELCI FIERTI
3 duzini de melci , 1 pahar de otet ,
1 lingura de sare , 1 pahar cu vin , 1 ceapa ,
1 morcov , 3 catei de usturoi , cimbru ,
foi de dafin , sare , boabe de piper .
Cei mai gustosi melci se vor minca
din octombrie pina in martie ,
cind sint inchisi pentru iarna cu o pojghita ca un capac ,
formata din sucurile lor intarite .
Daca se vor minca pe timp de vara , mai intai se vor tine
15 zile intr-un loc racoros ,
intr-o cutie , ca sa-si lase toata murdaria ce o au in intestine
si care ar strica gustul mincarii .
Se spala melcii in mai multe ape ,iar daca au capac ,
se va desprinde cu virful unui cutit .
Se pun melcii intr-un vas incapator , se toarna un
pahar de otet si o lingura de sare . Se amesteca usor si
se tin asa 2 ore pina se dizolva sucurile ce le contin .
Apoi se scurg si se spala in mai multe ape .
Se pun la foc cu 1si 1/2 litru de apa rece si un pahar de vin ,
se adauga ceapa si morcovul taiat felii ,
mirodeniile , sare si piper .
Cind incep sa fiarba se ia spuma de 2-3 ori .
Se acopera si se lasa sa fiarba in clocote mici 3 ore .
Se servesc calzi cu lamaie .
MELCI PRAJITI IN ALUAT
Aceleasi cantitati ca la melci fierti , in plus 1 ou ,
2 linguri de faina , 2 linguri de lapte ,
1 lingura de ulei , 1 lingura de arpagic tocat ,
100 g untura sau ulei .
Se fierb melcii si se scot din scoica .
Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite ,
din faina , lapte 1 lingurita de ulei ,
1 galbenus si sare . Inainte de a se pune la prajit ,
se adauga albusul batut spuma si arpagicul .
Se iau cite cite 8-10 melci odata se dau prin aluat
cit sase acopere complet , iar apoi
se pun in untura clocotita . Se repeta operatia de 2-3 ori pina
se prajesc toti melcii .
Se servesc fierbinti , cu o garnitura de patrunjel putin
prajit in untura .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .