CUM PUNEM MURATURILE
Se spala in apa rece si se taie putin din capete .
Daca sint castraveti mai grosi , se despica putin la mijloc in lungime .
Se pune apa la fiert cu sare - 50 g de sare la 1 l apa .
Dupa ce a dat citeva clocote se da la o parte sa se limpezeasca .
Se aseaza castravetii in borcan , se pun printre ei catei de usturoi ,
o ceapa taiata felii marar uscat , radacina de hrean taiata in lungime ,
frunze de hrean , de visin , cu care se acopera castravetii , peste frunze
punindu-se niste crengi de visin . Turnam saramura fierbinte , iar imediat
acoperim borcanul cu celofan sau capac .
Gogosari in otet
Se aleg gogosari proaspeti .
Se spala si se lasa pe un servet sa se zvinte . Apoi se aseaza in borcan .
Deasupra se vor acoperi cu citeva frunze de visin peste ele se vor
pune crengute de marar .
Se fierbe otetul adaugind la fiecare litru 60 g de sare ,
doua linguri de zahar , ca sa piarda din acreala ,
frunze de dafin , boabe de piper si de mustar .
Apoi se toarna peste gogosari .
Se alege usturoi verde , care nu a facut capatina .
Se taie jumatate din lungimea cozilor si se opareste . Se scurge bine .
Se inoada fiecare fir in 8 si se aseaza in borcan .
Se fierbe otetul cu sare , 50 g sare la 1 l de otet .
Dupa ce a fiert se toarna
peste usturoi , punind deasupra si citeva boabe de piper .
Se serveste la friptura , dar si la stufat dupa ce se lasa citeva
ore in apa rece ca sa piarda din acreala .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .