SHERRI COBBLERS
Pentru 6 persoane :
Se toarna intr-un vas un pahar mare cu sampanie , 3 pahare mici de vin cu Sherry ,
1 pahar mic de vin cu Curacao , 2 linguri de zahar
1 pahar mic de vin cu Curacao , 2 linguri de zahar
si 4 linguri de ghiata sfarimata marunt .
Se mai adauga citeva fructe dupa gust ( fragi , piersici , banane , portocale ,
ananas ) taiate in patratele .
ananas ) taiate in patratele .
Se amesteca cu o lingura , se serveste in pahare , punind si un pai de baut .
GROG
Se fierbe apa intr-un vas , iar cind incepe sa clocoteasca se toarna usor in pahare ,
in care se pun lingurite ca sa nu se sparga .
in care se pun lingurite ca sa nu se sparga .
Se umplu 3 sferturi din pahare ,
pe urma se pun 2-3 lingurite de zahar
pe urma se pun 2-3 lingurite de zahar
dupa gust , ca pentru ceai si se amesteca pina se topeste .
Deasupra se pune o felie subtire
Deasupra se pune o felie subtire
de lamaie peste care se toarna de un deget rom de buna calitate .
Se da foc si se serveste
Se da foc si se serveste
cu flacara , inainte sa se amestece romul cu apa .
Punch ( mai slab )
Se spala si se sterge cu o cirpa moale o portocala zemoasa , cu coaja subtire .
Se ia si o lamaie .
Se iau 200 gr zahar si se freaca pe rind bucatile de zahar pe coaja de
portocala si de lamaie ,pina ramine numai partea alba .
Se pune zaharul intr-o oala .
Se stoarce deasupra zeama de la portocala si lamaie ,
se toarna 1 litru de ceai slab fierbinte .
Se adauga 150 gr de rom bun si 150 gr rachiu ( votca ) .
Se pune pe foc amestecind pina sa se topeasca zaharul ,
pina se infierbinta , fara sa fiarba .
Se toarna in pahare , sau se servaste dintr-un vas special pentru Punch .
PUNCH ENGLEZESC
Se ia 1 kg zahar ,in care se rade coaja unei lamai si a unei portocale pina se ajunge
la pertea alba . Zaharul obtinut se pune in vasul special de Punch , iar
deasupra se toarna apa pina se imbiba zaharul bine .
Se toarna zeama de la lamaie si de la portocala . Se incalzesc 2 l de vin alb , fara sa fiarba ,
se toarna peste zahar , si se amesteca pina se topeste complet . Se toarna !/2 l de rom si
1/2 l de coniac . Se da foc si se serveste cu flacara .
Punch cu lapte
Se topeste intr-o oala curata la foc mic 160 gr zahar cu 1/4 l apa .
Se adauga 1/2 l rom si 1/2 l coniac , iar cind este gata sa clocoteasca , se toarna 1,5 l lapte
fierbinte . Deoparte se freaca 6 galbenusuri , si se adauga treptat in amestecul de mai sus ,
iar apoi se serveste imediat .
Punch ( mai slab )
Se spala si se sterge cu o cirpa moale o portocala zemoasa , cu coaja subtire .
Se ia si o lamaie .
Se iau 200 gr zahar si se freaca pe rind bucatile de zahar pe coaja de
portocala si de lamaie ,pina ramine numai partea alba .
Se pune zaharul intr-o oala .
Se stoarce deasupra zeama de la portocala si lamaie ,
se toarna 1 litru de ceai slab fierbinte .
Se adauga 150 gr de rom bun si 150 gr rachiu ( votca ) .
Se pune pe foc amestecind pina sa se topeasca zaharul ,
pina se infierbinta , fara sa fiarba .
Se toarna in pahare , sau se servaste dintr-un vas special pentru Punch .
PUNCH ENGLEZESC
Se ia 1 kg zahar ,in care se rade coaja unei lamai si a unei portocale pina se ajunge
la pertea alba . Zaharul obtinut se pune in vasul special de Punch , iar
deasupra se toarna apa pina se imbiba zaharul bine .
Se toarna zeama de la lamaie si de la portocala . Se incalzesc 2 l de vin alb , fara sa fiarba ,
se toarna peste zahar , si se amesteca pina se topeste complet . Se toarna !/2 l de rom si
1/2 l de coniac . Se da foc si se serveste cu flacara .
Punch cu lapte
Se topeste intr-o oala curata la foc mic 160 gr zahar cu 1/4 l apa .
Se adauga 1/2 l rom si 1/2 l coniac , iar cind este gata sa clocoteasca , se toarna 1,5 l lapte
fierbinte . Deoparte se freaca 6 galbenusuri , si se adauga treptat in amestecul de mai sus ,
iar apoi se serveste imediat .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .