OUA UMPLUTE PICANTE
6 oua , 2 galbenusuri , 1 lingura de mustar ,
100 g ulei , 100 g carne de
100 g ulei , 100 g carne de
pasare sau sunca , 2 catraveti in otet , sare ,
piper , citeva frunze de salata verde .
Se fierb ouale tari ; dupa ce s-au racit se curata ,
se taie in doua in lat si se taie putin
se taie in doua in lat si se taie putin
si din capetele rotunjite ,
astfel ca ouale sa poata
astfel ca ouale sa poata
sta in picioare ca niste paharele .
Se scoate galbenusul si se imparte in doua .
Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar ,
Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar ,
cu galbenusurile crude si cu putina sare .
Se pune uleiul , turnindu-l cite putin si amestecind mereu ,
pina sosul este gata .
Galbenusurile lasate deoparte , se freaca cu bucatele
de carne de pasare fiarta . ori fripta , sau sunca , date prin masina de
tocat .
de carne de pasare fiarta . ori fripta , sau sunca , date prin masina de
tocat .
Se adauga castravetii , tocati foarte marunt si o lingura
sau doua din sosul pregatit mai inainte .
sau doua din sosul pregatit mai inainte .
Se pune sare si piper dupa gust .
Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu virf .
Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa ,
si deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute .
si deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute .
Imprejur se pun foi de salata verde sau aspic tocat .
OUA UMPLUTE CU CIUPERCI
OUA UMPLUTE CU CIUPERCI
6 oua , 2 galbenusuri , 1 lingura de mustar , 100 g ulei , 100 g sunca ,
100 g ciuperci inabusite si taiate foarte marunt .
Se pregatesc la fel ca mai sus . Se inlocuiesc castravetii
cu ciuperci inabusite si taiate foarte marunt .
OUA UMPLUTE CU PASTA DE PESTE
6 oua , 50 g unt proaspat , 1 lingurita pasta de peste ( anchois ) ,
citeva frunze de salata verde .
Se fierb ouale tari . Dupa ce s-au racit , se curata si se taie in lung .
Se scoate cu grija galbenusul din albus , fara ca albusul sa se sfarime .
Galbenusurile se pun intr-un castron si se adauga :
untul si o lingurita de pasta de peste .
Toate acestea se freaca bine pina ce se obtine o pasta omogena
cu care se umplu albusurile .
Se aseaza pe o farfurie si se pun imprejur frunze de salata verde .
OUA UMPLUTE CU FICAT
6 oua , 100 g ficat de pasare , unt proaspat ( cit o nuca )
un virf de lingurita de sare citeva frunze de salata verde .
Se fierb ouale tari , se curata si se taie in doua in lungime .
Se scot galbenusurile se trec prin sita si se freaca cu ficat de pasare fiert .
Se adauga unt proaspat cit o nuca , se potriveste de sare .
Cu aceasta compozitie bine frecata se umplu jumatatile de ou
cu virf si se aseaza in farfurie pe un strat de salata verde taiata ca taiteii .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Curaj , lasa un comentariu si daca ai vreo nelamurire spune .